TARTU ELEKTRINIAI TAKSI JAU ĮVEIKĖ NET 10 MLN. ELEKTRINIŲ KILOMETRŲ / Fakto Autocentras / Naujienos

TARTU ELEKTRINIAI TAKSI JAU ĮVEIKĖ NET 10 MLN. ELEKTRINIŲ KILOMETRŲ

Geriausiai pasaulyje parduodami elektriniai automobiliai ir toliau į priekį veda Estijos taksi verslą

 

 50 nulinės emisijos „Nissan LEAF" automobilių parkas 
• Pirmasis „Elektritakso" 100 % „Nissan LEAF" jau nuvažiavo daugiau nei

   322 000 km.
• Miestiečiams ir aplinkai neabejotinai naudingas nulinės emisijos mobilumas.

 

10.10.2017–Tartu yra pirmaujantis Estijos miestas, kuriame tyliai vyksta tikra elektrinė revoliucija - taksi bendrovė „Elektritakso" visą savo parką elektrifikavo nulinės emisijos ir beveik begarsiais „Nissan LEAF" taksi automobiliais.  

 

Geriausiai pasaulyje parduodamas elektrinis automobilis tapo favoritu ir tarp taksi vairuotojų.  Siekdama sumažinti veiklos sąnaudas ir tapti ekologiška bendrove, „Elektritakso" jau įdarbino 50 100 % elektrinių „Nissan LEAF" taksi automobilių.

 

Nuo to momento, kai parke atsirado pirmasis elektrinis automobilis, praėjo jau 5 metai ir per tą laiką „Nissan LEAF" taksi automobiliai spėjo pravažiuoti 10 000 000 elektrinių kilometrų.  Kai kurie „LEAF" taksi automobiliai jau pravažiavo virš 322 000 kilometrų, tačiau vis dar yra puikios būklės. Tai yra neabejotinas aukštos kokybės ir patikimumo įrodymas.  Automobiliai greitai įsikrauna, naudodami 100 % „žaliąją" energiją, o tai reiškia, kad verslas naudoja švarią energiją. 

 

„Elektritakso" vadovas Ermo Kontson sako:  „Estijoje mes esame didžiausia elektrinių taksi bendrovė, valdanti beveik 95 % šio verslo".  Pas mus dirba daug jaunų vairuotojų, kurie iš viso nebūtų ėję į šį verslą, jei ne darbas pas mus, nes čia jie turi galimybę vairuoti elektrinius automobilius.  Vairuoti elektromobilį yra smagiau, jis sklandžiau rieda, lengvai greitėja, bei juos vairuoti yra labai paprasta.  Persėdusieji už elektromobilio vairo, niekada nenori grįžti prie tradicinio automobilio."

 

„Pasirinkdami elektromobilius, mes sumažinome automobilių aptarnavimo išlaidas bei neigiamą šiltnamio efekto įtaką Tartu mieste, nes kiekvieną dieną mūsų taksi nurieda apie 200 kilometrų."

 

Estija gali pasigirti didžiausia greito įkrovimo infrastruktūra Europoje.  163 greito įkrovimo stotelės įrengtos visos šalies svarbiausiuose keliuose, todėl be rūpesčių ekologiškai galima keliauti ne tik miestuose, bet ir visoje šalyje.

  

„Nissan LEAF" yra populiariausias tarp Europos taksi vairuotojų, nes mažesnės veiklos sąnaudos, išlaidos kurui ir minimalios prastovos yra ypač reikšmingos jų verslui.  Šiems kelių kariams puikiai sekasi būti elektromobilių advokatais, demonstruojančiais kolegoms, kokią naudą galima patirti dyzelinius automobilius pakeitus elektromobiliais.  

 

Garethas Dunsmoras, „Nissan Europe" elektromobilių direktorius, teigė: „Viso pasaulio miestai susiduria oro tarša ir vis didėjančio šiltnamio efekto poveikio problemomis.  Į miestų gatves išriedėjus nulinės emisijos taksi elektromobiliams „Nissan LEAF", didieji miestai gali lengviau įveikti tokias problemas ateityje.

„Nissan LEAF" išlieka geriausiai kada nors parduota elektrine transporto priemone: visame pasaulyje jos parduota daugiau negu 300 000 vienetų. Naujasis „LEAF 30 kWh" po vieno įkrovimo gali nuvažiuoti iki 250 kilometrų, todėl puikiai tinka taksi veiklai, o jo dydis, patogumas ir charakteristikos idealiai pritaikytos miesto aplinkai.  Tarp „Nissan LEAF" privalumų – ne tik nulinė emisija, bet ir keturis kartus mažesnės veiklos sąnaudos, nei tradicinių automobilių su vidaus degimo varikliais, be to, šie automobiliai padeda sutaupyti net 40 % aptarnavimui skirtų išlaidų.