APŽVALGA: „NISSAN“ EKSPOZICIJA 2015 M. TOKIJO AUTOMOBILIŲ PARODOJE / Fakto Autocentras / Naujienos

APŽVALGA: „NISSAN“ EKSPOZICIJA 2015 M. TOKIJO AUTOMOBILIŲ PARODOJE

„Nissan Motor Co., Ltd." šiandien paskelbė savo ekspozicijos apžvalgą 44-ojoje Tokijo automobilių parodoje, kuri vyks nuo spalio 30 iki lapkričio 8 d. Tokijo parodų centre „Big Sight". 

Vienas iš parodoje pasirodysiančių „Nissan" eksponatų – naujasis koncepcinis modelis „Teatro for Dayz", pristatantis naują mobiliųjų technologijų raidos kryptį. Tai į skaitmeninę kartą orientuota artimos ateities automobilių vizija. „Teatro for Dayz" griauna standartus ir keičia požiūrį į automobilį.

  

Pagrindiniai „Nissan" eksponatai:

  • Japonijoje įvyks praėjusį mėnesį 2015 m. Frankfurto automobilių parodoje pristatyto koncepcinio „Nissan" modelio „Gripz" debiutas.
  • Čia pasirodys patobulintas „Nissan Leaf" elektromobilis su didesnės talpos akumuliatoriumi, kuris leidžia nuvažiuoti iki 250km atstumą.
  • Bus pristatytos modernios autonominio važiavimo ir saugumo technologijos.
  • Parodoje bus galima išvysti koncepcinį modelį „Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo".

Iš viso parodoje bus eksponuojama 20 automobilių, tarp jų „X-Trail Hybrid Mode Premier" ir keturi „Juke 16GT" modeliai, taip pat išskirtiniai automobiliai – „Skyline 350GT Hybrid Type-SP Cool Exclusive", „Fuga 370GT Type-S Cool Exclusive" ir „Serena Highway Star V Selection".

 

Daugiau informacijos apie pagrindinius parodos automobilius: 

„Teatro for Dayz" – naujas požiūris į naujosios kartos vairavimą

Kartą, kuri tiesiai iš lopšio pateko į skaitmeninių technologijų pasaulį, „Nissan" vadina „šierinimo" karta (share natives). Jau už kelių metų ši karta pasieks amžių, kai galės sėstis už vairo. Tačiau automobiliai juos mažai domina. Kokio tipo automobilius rinksis šios kartos atstovai? Ar jie apskritai norės vairuoti? „Nissan" sukūrė provokuojantį sprendimą – „Teatro for Dayz".

 

Šiam koncepciniam modeliui būdingas inovatyvus dizainas ir naujoviškos funkcijos, leidžiančios savo patirtais kelionės įspūdžiais iškart pasidalinti su draugais automobilyje ir internetu. Jis įkūnija „švarios drobės" koncepciją: pagrindinė skiriamoji jo savybė – paprastas baltas interjeras, kur prietaisų skydelis, sėdynės ir net durų apdaila yra tarsi tuščia drobė, atverianti įvairias saviraiškos galimybes.

 

„Teatro for Dayz", sukonstruotas pasitelkiant „Nissan" elektromobilių technologijas, atstoja ir milžinišką mobiliųjų įrenginių akumuliatorių, ir keturratę transporto priemonę. „Šierinimo" kartai tai yra pagrindinė vertybė: keleiviams, kurie mėgsta kurti, palaikyti ryšį ir dalintis savo įspūdžiais su kitais, automobilis gali atlikti mobiliojo įrenginio funkciją.

Galutinį žodį dėl tikrojo „Teatro for Dayz" charakterio ir jo naudojimo tars patys „šierintojai". Tokijo automobilių parodoje bus galima pažvelgti į ateitį ir pamatyti, kaip vyksta naujosios kartos kūrybinis procesas. 

„Nissan" koncepcinis modelis „Gripz" — hibridinis sportiškas krosoveris su elektromobiliams būdinga technologija

Koncepcinis „Nissan Gripz" automobilis – Europos ir Japonijos dizainerių darbo vaisius. Jis pasižymi kompaktiško krosoverio efektyvumu ir funkcionalumu bei sportiniam automobiliui būdingomis įkvepiančiomis važiavimo savybėmis ir dinamika.

„Nissan Gripz" automobilyje įrengta serijinės gamybos hibridinė sistema „Pure Drive e-Power" su elektromobiliuose taikoma technologija lemia sklandų galios perdavimą, rafinuotas bei gyvybingas važiavimo savybes ir išskirtinę kuro ekonomiją. Sistemą sudaro efektyvus benzininis variklis ir toks pat elektrinis variklis, koks montuojamas „Nissan Leaf" elektromobilyje.

Koncepcinio „Nissan Gripz" automobilio išorė atspindi „emocionalios geometrijos" kėbulo koncepciją, kuri išsiskiria ryškiais kontrastais, išgaunamais dinamiškais, įtemptais ir aštriais paviršiaus kontūrais. „Nissan Gripz" viduje įrengtas išskleisto sparno formos prietaisų skydelis. Jam būdingas elegantiškas, detalėmis neperkrautas dizainas, susiejantis tvirtumo ir paprastumo principus.

„Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo" — nauja spalva, patobulinta išorė

„Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo" – koncepcinis superautomobilis, sukurtas bendradarbiaujant su „Polyphony Digital Inc.", „PlayStation" lenktynių žaidimo „Gran Turismo" kūrėjais, taip siekiant sustiprinti „Nissan" įvaizdį žaidimų pasaulyje ir už jo ribų.

Naujausia „Vision Gran Turismo" projekto versija buvo pristatyta 2014 m. Gudvudo greičio festivalyje Anglijoje. „Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo" pasirodo su naujos raudonos Fire Knight spalvos kėbulu ir nauja pažįstamų „Nissan" V formos grotelių forma. Tai virtualaus automobilio, leidžiančio viso pasaulio žaidėjams susipažinti su „Nissan" dinaminėmis savybėmis ir inovacijomis, įsikūnijimas realiu pavidalu.

Dėmesio! „PlayStation" ir „Gran Turismo" yra „Sony Computer Entertainment, Inc." prekių ženklai.

Naujasis „Nissan Leaf" pasižymės ilgesniu važiavimo nuotoliu

Nuo „Nissan Leaf" pasirodymo pradžios 2010 m. visame pasaulyje parduota beveik 200 000 šio modelio automobilių. Tai perkamiausias elektromobilis pasaulyje. Šių metų Tokijo parodoje „Nissan" pristatys naują versiją, leidžiančią nuvažiuoti 26 proc. ilgesnį atstumą su įkrautu akumuliatoriumi (remiantis „Nissan" vidaus matavimo Japonijos važiavimo sąlygomis rezultatais), ir pažangią saugos įrangą (įtrauktą į standartinę visų modelių komplektaciją Japonijos rinkoje), įskaitant išankstinio avarinio stabdymo sistemą, sukurtą padėti vairuotojams išvengti susidūrimo iš priekio ar sušvelninti jo smūgį, ir nukrypimo iš važiuojamosios juostos įspėjimo sistemą. 

Tiesioginė transliacija
Spaudos konferencija ir kiti svarbūs įvykiai „Nissan" stende bus transliuojami tiesiogiai per Ustream.

Ustream: http://www.ustream.tv/channel/nissan-newsroom