„Nissan“ pristato naująjį „Townstar“ furgoną, visiškai keičiantį situaciją lengvųjų komercinių automobilių rinkoje / Fakto Autocentras / Naujienos

„Nissan“ pristato naująjį „Townstar“ furgoną, visiškai keičiantį situaciją lengvųjų komercinių automobilių rinkoje

  • Naujasis „Townstar“ su benzininiu ir visiškai elektriniu galios agregatais – visapusiškas konkurencingas pasiūlymas kompaktiškų furgonų segmente.
  • Sėkmingo novatoriško „e-NV200“ pėdomis sekantis vien elektra varomas naujasis „Townstar“ padės paspartinti perėjimą prie nulinės taršos transporto priemonių.
  • Naujas lengvasis komercinis automobilis su daugiau nei 20 įdiegtų technologijų ir įvairiomis konfigūravimo galimybėmis suteikia saugumo jausmą ir užtikrina ryšį kelyje.

nissan townstar

„Nissan“ pristatė naujos kartos kompaktišką lengvąjį komercinį automobilį – naują „Townstar“. Elektrinė versija papildo modelį su vidaus degimo varikliu. Ši nauja lengvųjų komercinių automobilių serija orientuota į ateities verslo poreikius ir skirta paspartinti perėjimą prie elektrifikavimo.

Naujasis „Townstar“ – šiuo metu „Nissan“ siūlomas gausiausiai technologijomis aprūpintas lengvasis komercinis automobilis. Su daugiau nei 20 technologijų komplektuojamas kompaktiškas furgonas tampa stipriu konkurentu šiame segmente.

Elektrinių lengvųjų komercinių automobilių rinkos novatoriaus ir lyderio „Nissan e-NV200“ sėkmės įkvėpta elektrinė naujojo „Townstar“ versija optimaliai pritaikyta klientų poreikiams. Dėl patobulinto 44 kWh akumuliatoriaus, pažangių technologijų ir mažų eksploatacinių išlaidų elektra varomas „Townstar“ yra efektyvus ir tvarus mobilumo sprendimas.

nissan townstar komercinis

„Du efektyvius galios agregatus, ergonomišką dizainą ir unikalias technologijas siūlantis naujasis „Townstar“ yra visapusiškai pasirengęs patenkinti nuolat besikeičiančius klientų poreikius,“ – teigė „Nissan Europe“ lengvųjų komercinių automobilių ir korporatyvinių pardavimų direktorė Emmanuelle Serazin.

„Griežtėjant taršos standartams, ribojant patekimą į miesto teritorijas ir didėjant pristatymo į vietą paslaugų paklausai, didelės ir mažos įmonės turi rasti veiksmingus ir tvarius sprendimus, kad išliktų konkurencingos ir galėtų optimizuoti savo veiklą,“ – tvirtino Emmanuelle Serazin.

Patikimi sprendimai ir efektyvūs galios agregatai

Dėl savo efektyvumo ir universalumo naujasis „Townstar“ yra optimaliai pritaikytas važinėti mieste: klientų pasirinkimui siūlomi du galios agregatai, kurie gali būti komplektuojami furgono ir „Combi“ (keleivinėje) versijose.

Rafinuotoje benzininėje versijoje bus montuojamas benzininis 1,3 l variklis, visiškai atitinkantis naujausius „Euro 6d-Full“ taršos standarto reikalavimus. Jis yra vienodai galingas ir efektyvus – jo galia siekia 130 AG, o sukimo momentas – 240 Nm.

Vien elektra varomas naujasis „Townstar“, kuriame įkūnyta turtinga „Nissan“ patirtis elektrinių lengvųjų komercinių automobilių srityje, bus komplektuojamas su 44 kWh akumuliatoriumi ir pažangiomis technologijomis. Jis pasirodys su į vieną optimizuotą paketą sujungtomis išmaniojo energijos valdymo ir efektyvaus akumuliatoriaus aušinimo sistemomis. Naujasis furgonas pakeis „e-NV200“ ir pasižymės 245 Nm sukimo momentu bei 285 km nuvažiuojamu atstumu pagal WLTP bendrą ciklą.

Pažangiausios saugos ir informacinė bei pramoginė sistemos

Su daugiau nei 20 technologijų pristatomas naujasis „Townstar“ praturtina kompaktiškų „Nissan“ lengvųjų komercinių automobilių pasiūlą.

Apginkluotas įvairiomis saugos technologijomis ir pažangiomis pagalbinėmis vairuotojo funkcijomis, tokiomis kaip stabilizavimo pučiant šoniniam vėjui ir priekabos siūbavimo kontrolės sistemos, naujasis „Townstar“ leidžia ramiai ir užtikrintai jaustis už vairo. Dėl išmaniosios avarinio stabdymo sistemos su pėsčiųjų ir dviratininkų aptikimo bei pagalbine važiavimo sankryžoje funkcijomis, taip pat automatinio automobilio statymo ir išmaniosios pastovaus greičio palaikymo sistemų „Townstar“ išsiveržia į savo klasės lyderių gretas.

Pirmą kartą kompaktiškų furgonų segmente „Nissan“ pristato aplinkinio vaizdo monitorių (AVM). Naudodamasi įvairiomis kameromis, sistema fiksuoja automobilio aplinkos vaizdą 360° kampu, todėl vairuotojai gali be jokios įtampos pastatyti automobilį miesto erdvėje.

Naujo „Townstar“ elektromobilio vairuotojai taip pat galės naudotis naujoviška pažangia pagalbine vairavimo sistema „ProPILOT“. Ši sistema praverčia važiuojant greitkeliu: ji automatiškai sumažina automobilio greitį iki visiško sustojimo ir jį padidina stebėdama atstumą iki priekyje važiuojančios transporto priemonės, taip pat padeda išlaikyti automobilį eismo juostos centre (net ir esant nedideliam posūkiui).

Nuo pat pasirodymo rinkoje pradžios visi modeliai bus siūlomi su patogiomis ryšio funkcijomis, tokiomis kaip „E-Call“, „Apple CarPlay“ / „Android Auto“, ir belaidžiu įkrovikliu, o pristačius elektrinę versiją bus prieinama dar daugiau ryšio paslaugų.

Šiomis ryšio paslaugomis bus galima naudotis per 8 colių jutiklinį ekraną, kuris naujajame „Townstar“ elektromobilyje yra susietas su priešais vairuotoją esančiu 10 colių skaitmeniniu prietaisų skydeliu.

Modernus vidaus ir išorės dizainas

Ant aljanso CMF-CD platformos sukonstruotas naujasis „Townstar“ nuo pat pradžių buvo kuriamas orientuojantis į kokybę ir funkcionalumą. Tai bus pirmasis Europoje pagamintas modelis, pažymėtas naujuoju „Nissan“ prekės ženklo logotipu. Be to, tai naujausias automobilis, pristatomas įgyvendinant „Nissan NEXT“ pertvarkos planą, kuris sutelktas į tvarų visos pasaulinės įmonės veiklos augimą ir jos pelningumą.

Nauja „Townstar“ furgono versija optimaliai pritaikyta mažų ir vidutinių įmonių, ieškančių universalaus, patogaus ir erdvaus automobilio su talpiu krovinių skyriumi ir tokiomis funkcijomis kaip automatinė statymo sistema, kuri yra nepamainoma važinėjant sudėtingomis miesto sąlygomis, reikmėms.

Naujojo „Townstar“ automobilio keleivinė versija, siūlanti daug išmanių dėtuvių, kurių talpa siekia 775 l, puikiai tinka šeimyninėms kelionėms. Nuo rafinuotos sėdynių ir durelių

apdailos iki modernios centrinės konsolės ir prietaisų skydelio puošybos – naujojo „Townstar“ salone galima mėgautis lengvajam automobiliui prilygstančiu komfortu. Taip pat minėtina saugos įranga, tokia kaip priminimo apie saugos diržus funkcija, automatinė avarinio stabdymo, pagalbinė išlaikymo eismo juostoje, aklosios zonos stebėjimo ir eismo ženklų atpažinimo sistemos.

Naujas elektrinis „Townstar“ perėmė „ARIYA“ dizaino elementus, įskaitant kaip standartinė įranga komplektuojamus charakteringus LED priekinius žibintus ir aerodinamišką priekinį skydą su įmantriu „Kumiko“ raštu ir nauju V formos motyvu bei dienos žibintais.

Benzininė naujojo „Townstar“ versija taip pat išsiskiria išraiškinga ir dinamiška išvaizda, kurią išryškina tarpusavyje sunertų dalių priekinės grotelės. Be to, šiame modelyje integruotos „oro užuolaidos“, kurios optimizuoja oro srautą aplink priekinį bamperį ir priekinius ratus, sumažindamos oro pasipriešinimą ir užtikrindamos didesnį nuvažiuojamą atstumą bei mažesnes degalų sąnaudas.

Lankstus sprendimas verslo reikmėms

Dėl siūlomų įvairių konfigūravimo galimybių naujasis „Townstar“ furgonas gali puikiai pasitarnauti kaip patikimas, patogus ir efektyvus verslo kelionių partneris.

Naujajame kompaktiškame furgone, kurio krovinių skyriaus erdvė su pasukama pertvara siekia iki 3,9 m3, galima gabenti du europinio standarto padėklus ir iki 800 kg sveriančius krovinius. Galingi galios agregatai užtikrina iki 1500 kg siekiančią automobilio velkamąją galią, kurią galima pritaikyti prie įvairių verslo poreikių.

Didelės slankiojančios šoninės durys leidžia lengvai patekti į furgono krovinių skyrių ir iškrauti krovinius. Taip pat galima rinktis 180 laipsnių kampu atsidarančias 60/40 duris su langais arba į viršų atidaromas galines duris. Be to, automobilyje gausu išmanių dėtuvių, taip pat įrengta speciali vieta biuro priemonėms laikyti.

Geriausia pramonėje 5 metų garantija

„Nissan“ dar kartą įrodo, jog yra pasiryžusi tiekti kokybiškus ir patikimus sprendimus. Visų „Nissan“ lengvųjų komercinių automobilių savininkai visoje Europoje gali naudotis pirmaujančia pramonėje 5 metų arba 160 000 km ridos garantija, papildančia 8 metų arba 160 000 km garantiją, taikomą elektrinės versijos akumuliatoriui.

Ji apima visapusišką apsaugą, dažų dangos garantiją, originalių dalių ir aksesuarų garantiją bei pagalbą kelyje ir leidžia ramiai jaustis už vairo.