Naujasis „Nissan LEAF” įvertintas penkiomis „Euro NCAP” žvaigždutėmis – pirmasis automobilis bandytas pagal sugriežtintą 2018 metų protokolą / Fakto Autocentras / Naujienos

Naujasis „Nissan LEAF” įvertintas penkiomis „Euro NCAP” žvaigždutėmis – pirmasis automobilis bandytas pagal sugriežtintą 2018 metų protokolą

Europinė saugumo testus atliekant organizacija naujajam „Nissan LEAF” skyrė aukščiausią saugumo įvertinimą. (Pilna testų ataskaita čia)

„LEAF” yra pirmasis modelis, kurį  „Euro NCAP” testavo pagal naujus patobulintus ir išsamesnius protokolus. 2018 metų protokolas apimą eilę naujų papildomų testų, kurie vertina automobilio būklę po susidūrimo su kitu automobiliu, pėsčiaisiais bei dviratininkais.

Atlikus testus, „Euro NCAP“ įvertino „LEAF“ suaugusiųjų apsaugą 93 procentais, o vaikų – 86 procentais. Saugumo vertinimas nustatomas atliekant eilę supaprastintų testų, kurie imituoja realias situacijas kelyje, galinčias sukelti sužalojimų važiuojantiems automobiliu.

Aukštą saugumo įvertinimą lėmė gausa inovatyvių technologijų sumontuotų naujajame „LEAF“, yapč kameros ir radarai, kurie atpažįsta kliūtis automobilio priekyje bei padeda vairuotojui avarinėse situacijose. Ši įranga yra ir inovatyvios „ProPILOT“ sistemos, padedančios saugiau vairuoti, dalis.

Gareth Dunsmore, „Nissan Europe“ elektromobilių padalinio direktorius: „Euro NCAP” testas patvirtino tai, kuo buvome įsitikinę jau ilgą laiką. Naujasis „Nissan LEAF“ yra automobilis užtikrinantis aukštą saugumo lygį. Tai revoliucinis modelis elektromobilių rinkoje. Testai įrodo, kad „Nissan“ išmanaus mobilumo programa eina teisinga linkme keičiant požiūrį į tai, kaip automobiliai vairuojami ir, kaip mes gyvename.“

Prieš porą mėnesių Japonijos saugumo testus atliekanti organizacija taip pat naujajam „Nissan LEAF“ suteikė maksimalų saugumo įvertinimą. „LEAF“ pelnė 94.8 taškus iš 100 galimų už keleivių apsaugą susidūrimo atveju. Testus kuruoja Japonijos ministerijos (žemėtvarkos, infrastruktūros, transporto ir turizmo) kartu su Nacionaline automobilių saugos bei pagalbos nukentėjusiesiems agentūra. Daugiau informacijos apie tai skaitykite čia.