GYVENIMAS TIK PRASIDEDA - „MICRA" SULAUKĖ JUBILIEJAUS / Fakto Autocentras / Naujienos

GYVENIMAS TIK PRASIDEDA - „MICRA" SULAUKĖ JUBILIEJAUS

  • Išskirtinė 30 metų sukakties versija
  • Unikalūs ypatumai ir ženklinimas
  • Taupus „80PS" mažos taršos variklis
  • Pasaulyje iš viso pagaminta jau daugiau kaip šeši milijonai „Micra"

Sakoma, kad nuo 30-ties gyvenimas tik prasideda. Norėdama pažymėti šią artėjančią svarbią sukaktį, kompanija „Nissan" sukūrė savo geriausiai perkamo miesto automobilio - „Micra" - specialią versiją.

30-mečio jubiliejų „Micra" pasitinka su stilinga išvaizda, atitinkančia jos dinamišką charakterį. Sukurta ekonominės klasės versijos „Visia" pagrindu, „Micra 30" prie standartinės įrangos turi šaunius septynių stipinų 15 colių lengvojo lydinio ratus, o iš geriausios serijos versijos „DIG-S" pasiskolintas stogo aptakas atgaivina prieš akis pažįstamą siluetą. Korpuso spalvos durų rankenėlės ir veidrodėliai - irgi standartinė įranga.

Sekdama Paryžiaus automobilių parodoje 2012 m. pristatytos itin populiarios „Micra ELLE" specialios versijos pėdomis, „Micra 30" turi subtiliai įkomponuotus ženklelius ant sparnų, bagažinės dangčio ir prietaisų skydelio.

„Daugeliui moterų mintys apie artėjantį 30-ąjį gimtadienį kelia šiek tiek nerimo, bet „Micra" pasitinka šį įvykį be jokios baimės. Šiuolaikiška elegancija dvelkianti „Micra 30" yra idealus partneris sumaniai ir moderniai miesto moteriai", - pasakė „Nissan Nordic Europe" komunikacijos direktorė Taina Erkkilä.

„Micra 30" varo „Nissan" 1,2 litro 80PS natūralaus įsiurbimo trijų cilindrų benzininis variklis, kurio taršos rodikliai tokie maži, kad jis pelnytai didžiuojasi „Nissan" „Pure Drive" ženkleliu, suteikiamu tiktai ekologiškiausiems „Nissan" automobiliams. Papildomai galima užsisakyti pažangią CVT transmisiją.

„Micra" sukonstruota ant „Nissan" lengvos ir universalios „V" platformos, kuri pasižymi didesniu standumu, taip užtikrindama geresnį valdymą, saugą bei patogumą.

Standartinės įrangos sąraše yra vairo stiprintuvas, elektra valdomi priekiniai langai ir visas saugos įrangos komplektas, įskaitant ESP, vairuotojo ir keleivio oro saugos pagalves ir šonines bei užuolaidines oro saugos pagalves. Oro kondicionierius - papildoma įranga.

„Micra 30" prekyboje pasirodys kovo mėnesio pabaigoje.

Per 30 metų - nuo 0 iki 6 milijonų

„Micra" - kai kuriose šalyse dar žinoma kaip „Nissan March" - Europoje pasirodė 1983 m. Nuo tada visame pasaulyje šių automobilių pagaminta daugiau kaip šeši milijonai.

Per tris pastaruosius dešimtmečius „Micra" tapo supermini klasės automobilių etalonu, o 1993 m. tapo pirmuoju japonišku automobiliu, laimėjusiu visų geidžiamą „Europos metų automobilio" apdovanojimą.

Pirmoji versija (kompanijos viduje vadinta „K10") Japonijoje buvo išleista 1982 m. gale, o Europoje pasirodė 1983 m. pradžioje. 1992 m. ją pakeitė antros kartos versija „K11", kuri ir laimėjo „Europos metų automobilio" apdovanojimą.

„K11", kaip ir jos pirmtakė, gyvavo 10 metų, kol 2002 m. ją pakeitė „K12" - trečios kartos „Micra". Ji buvo gaminama kaip trejų arba penkerių durų hečbekas ir kaip „Micra C+C" kupė su sulankstomu kietu stogu.

Dabartinės, ketvirtosios, kartos modelis „K13" buvo pristatytas 2010 m. Jis gaminamas keturiose šalyse - Tailande, Meksikoje, Kinijoje ir Indijoje. Europos rinkai šias mašinas tiekia Indija. Iš viso „Micra" („March") prekiaujama net 56 pasaulio šalyse.