„NISSAN“ IR „EATON“ PRITAIKĖ PIRMĄJĄ ENERGIJOS KAUPIMO SISTEMĄ NAUJAME EKOLOGIŠKO DIZAINO „WEBAXYS“ DUOMENŲ CENTRE / Fakto Autocentras / Naujienos

„NISSAN“ IR „EATON“ PRITAIKĖ PIRMĄJĄ ENERGIJOS KAUPIMO SISTEMĄ NAUJAME EKOLOGIŠKO DIZAINO „WEBAXYS“ DUOMENŲ CENTRE

  • Saint-Romain de Colbosc ekologiniame parke duris atvėrė naujas duomenų centras, kuriame panaudota pirmoji Europoje energijos kaupimo sistema.
  • Pritaikyta pirmoji komercinio pobūdžio sistema Europoje – svarbus „Nissan" ir „Eaton" žingsnis į priekį kuriant energijos kaupimo sprendimus.

Savo jėgas suvienijusios „Nissan" ir „Eaton" bendrovės sukūrė naujovišką energijos kaupimo sprendimą, apimantį atsinaujinančius energijos šaltinius, ir pritaikė jį IT paslaugas teikiančios „Webaxys" įmonės naujame ekologiniame duomenų centre, įkurtame Saint-Romain de Colbosc ekologiniame parke Normandijoje.

 

Energijos kaupimo sistema, leidžianti pakartotinai panaudoti atitarnavusius „Nissan" elektromobilių akumuliatorius, suderinta su pirmaujančiomis rinkoje „Eaton" nepertraukiamo energijos tiekimo technologijomis, gali pasitarnauti kaip pramoninis energijos valdymo ir kaupimo sprendimas duomenų centruose. Šis naujoviškas sprendimas ne tik leidžia integruoti vietos atsinaujinančius energijos šaltinius, bet ir suteikia įmonėms galimybę naudoti energiją iš tinklo ir ją grąžinti atgal, užtikrinant energijos valdymo sistemų stabilumą ir efektyvumą.

Duomenų centrai jau suvartoja 1,5–2 proc. viso pasaulio elektros energijos. Šios sąnaudos kasmet sparčiai didėja. Tačiau dėl duomenų centrų energijos poreikių (jie negali toleruoti nė menkiausių elektros energijos tiekimo sutrikimų) juose ypač sunku pritaikyti atsinaujinančius energijos šaltinius. Su šia nauja „Eaton" ir „Nissan" energijos valdymo bei kaupimo sistema tokios įmonės kaip „Webaxys" gali kaupti pagamintą energiją ir prireikus ją panaudoti, kad sklandžiai vyktų darbas. Taip išvengiama su atsinaujinančiais energijos šaltiniais siejamos didesnės elektros energijos tiekimo sutrikimų rizikos ir užtikrinamas švarios bei kokybiškos energijos tiekimas.

Už elektromobilius atsakingas „Nissan Europe" direktorius Garethas Dunsmore'as teigė: „Ši „Webaxys" įranga – svarbus istorinis įvykis duomenų centrams, siekiantiems artimoje ateityje turėti autonomines energijos sistemas. Suderinę „Nissan" sukauptas žinias kuriant automobilių dizainą ir patikimas akumuliatorių technologijas bei „Eaton" kaip lyderės kokybiškos elektros energijos tiekimo ir elektronikos sektoriuje patirtį, mes tikimės įrodyti, jog netolimoje ateityje duomenų centruose gali būti užtikrintas stabilus, tvarus ir ekonomiškas energijos valdymas." 

Praėjusiais metais Paryžiuje vykusioje konferencijoje dėl klimato kaitos (COP21) „Nissan" paskelbė apie savo partnerystę su „Eaton" energijos kaupimo sprendimams rinkoje pristatyti. Buvo išsikeltas ambicingas tikslas sujungti į vieną sistemą galingą elektroninę ir užsakomą programinę įrangą bei atsinaujinančios energijos gamybos ir kaupimo sprendimus. Pasaulinėje elektromobilių rinkoje lyderiaujančios „Nissan" bendrovės elektromobilių akumuliatoriams bus suteiktas „antrasis gyvenimas", pakartotinai panaudojant juos sistemoje. Toks aplinką tausojantis požiūris leidžia optimaliai panaudoti šiuos akumuliatorius iki jų eksploatavimo pabaigos ir iki minimumo sumažinti gamtos išteklių naudojimą. 

Naują centrą Saint-Romain de Colbosc parke Normandijoje įkūrusi „Webaxys" planuoja atidaryti daugiau tokių regioninių duomenų centrų, taikant tokią pat technologiją ir integruojant juos į vietos ekonomiką, kad būtų sumažintas neigiamas poveikis aplinkai ir energijos sąnaudos.