„NISSAN“ IR „EATON“ SIŪLO PATIKIMĄ IR VISIEMS ĮPERKAMĄ NAMŲ ENERGIJOS KAUPIMO SISTEMĄ „XSTORAGE“ / Fakto Autocentras / Naujienos

„NISSAN“ IR „EATON“ SIŪLO PATIKIMĄ IR VISIEMS ĮPERKAMĄ NAMŲ ENERGIJOS KAUPIMO SISTEMĄ „XSTORAGE“

  • Tai patikimiausia energijos kaupimo sistema už patraukliausią kainą šiandienėje rinkoje.
  • Ji suteikia atitarnavusiems „Nissan" elektromobilių akumuliatoriams „antrąjį gyvenimą".
  • Ši sistema leidžia sumažinti energijos išlaidas ir užsidirbti naudojantis pažangiomis energijos kaupimo galimybėmis.
  • Sistema sukurta bendradarbiaujant su „Eaton" įmone „Nissan Design Europe" centre Londone (JK).

„Nissan" ir elektros energijos valdymo sprendimų rinkoje lyderiaujanti „Eaton" įmonė suvienijo jėgas, siekdamos pristatyti naują, namuose naudoti pritaikytą energijos kaupimo sistemą, kuri būtų pigiausia dabartinėje rinkoje. Išankstiniai „xStorage" sistemos užsakymai bus priimami nuo 2016 m. rugsėjo mėn. Šis aplinką tausojantis sprendimas suteikia „Nissan" elektromobilių akumuliatoriams „antrąjį gyvenimą" jiems atitarnavus. Dvylikos „Nissan LEAF" akumuliatoriaus elementų valdoma naujoji sistema gali radikaliai pakeisti žmonių naudojamus energijos sąnaudų kontroliavimo savo namuose būdus, užtikrindama didesnį lankstumą ir mažesnes išlaidas.

 

Prie namų elektros tinklo ar atsinaujinančių energijos šaltinių, tokių kaip saulės energijos kolektoriai, prijungta sistema gali padėti vartotojams sumažinti mokesčius už komunalines paslaugas, įkrovimo procesą pradėdama tuomet, kai yra prieinamas atsinaujinančios energijos šaltinis arba kai elektros energijos tarifas yra mažesnis (pvz., naktį), ir panaudodama sukauptą energiją padidėjusios jos paklausos ir aukštesnės kainos taikymo laikotarpiu. Sutrikus elektros energijos tiekimui, sistema atlieka atsarginio energijos šaltinio funkciją. Tai idealus sprendimas esant ypač didelei energijos tinklo apkrovai. Be to, vartotojai gali papildomai užsidirbti, grąžindami sukauptą energiją atgal į tinklą padidėjusios energijos paklausos ir aukštesnio tarifo taikymo laikotarpiu.

„Nissan" Europos dizaino centre Londone (JK) sukurta „xStorage" sistema – pirmoji tokio pobūdžio įranga rinkoje, siūlanti namų savininkams visiškai integruotą energijos kaupimo sprendimą. Tai reiškia, jog ši gamykloje pagaminta integruota sistema, kitaip nei kitos, saugiai veikia kaupdama ir tiekdama vartotojams švarią energiją. Sertifikuoto montuotojo įrengtą sistemą galima iškart eksploatuoti – ją lengva prijungti ir paleisti. Be to, ji turės išmaniojo telefono jungtį, kad vartotojams būtų patogiau naudotis ir jie galėtų mygtuko spustelėjimu perjungti energijos šaltinius.

„Nissan Europe" vadovas Paulas Willcoxas taip pakomentavo šį projektą: „„Nissan" sukauptos žinios kuriant automobilių dizainą ir patikimas akumuliatorių technologijas bei „Eaton" kaip lyderės kokybiškos elektros energijos tiekimo ir elektronikos sektoriuje patirtis padėjo sukurti svarbų sprendimą, leidžiantį panaudoti antrojo gyvavimo ciklo akumuliatorius. Tai įdomi ir visiems įperkama energijos kaupimo sistema. Bendradarbiaudami su šia įmone, mes toliau sieksime savo klientams ir būsimoms kartoms nutiesti kelią, vedantį tvaraus ir aplinką tausojančio mobilumo link." 

„xStorage" sistema buvo kuriama didelį dėmesį skiriant ne tik jos techninėms charakteristikoms, bet ir estetikai bei naudojimo patogumui, kad ji darniai įsilietų į namų aplinką. Kuriant dizainą, buvo pasitelkta pasaulinės klasės automobilių dizaino ir stiliaus sprendimais išgarsėjusio „Nissan Design Europe" centro specialistų patirtis. 

„Eaton Electrical EMEA" rinkodaros viceprezidento Cyrille'o Brissono išsakytos mintys:

„Bendras „Eaton" ir „Nissan" darbas leido mums optimizuoti kūrimo ir gamybos sąnaudas ir pateikti vartotojams visapusiškai integruotą pasiūlymą. Mūsų sistema galutiniams vartotojams bus pristatyta visiškai parengta naudoti: ji turės visus reikiamus elementus, įskaitant sertifikuoto specialisto atliktus kabelių prijungimo ir montavimo darbus. Jos pradinė kaina – 4000 eurų (kai nominalioji galia yra 4,2 kWh). Mes siekiame išvengti paslėptų papildomų kainų ir užtikrinti mažesnes bendras eksploatavimo išlaidas, lyginant su daugeliu kitų jau pasiūlytų sprendimų. Abi įmonės turi plačiai taikomus taršos mažinimo procesus Europoje, Afrikoje ir Vidurio Rytuose. „Eaton" savo veiklą vykdo naudodamasi daugiau nei 1000 platintojų apimančiu tinklu, kuriam priklauso kvalifikuoti montuotojai iš 77 šalių. Mes rūpinamės, kad vartotojai galėtų saugiai, efektyviai ir patogiai savo namuose pasiekti, kaupti ir naudoti švarią elektros energiją."