„Juke NISMO RS" įsiveržia į prekybos salonus / Fakto Autocentras / Naujienos

„Juke NISMO RS" įsiveržia į prekybos salonus

  • Europoje pradedama prekyba naujaisiais „Nissan Juke NISMO RS"
  • 218 AG, aštresnis vairavimas ir sutvirtintas kėbulas
  • Į standartinę 2 WD versijos komplektaciją įeina mechaninis diferencialo praslydimo ribotuvas
  • Galima pasirinkti šešių pakopų mechaninę pavarų dėžę arba „Xtronic" transmisiją su perjungimo svirtimis prie vairo

Pagaliau atėjo laikas „Nissan" pristatyti savo sportiškiausią „Juke" modelį.

 

Efektyvesnis, su standžiau sureguliuota važiuokle, galingesniais stabdžiais ir papildoma įranga - naujasis „RS" modelis yra dar ekstremalesnė ir energingesnė „Nissan" daugelį apdovanojimų laimėjusio kompaktinės klasės krosouverio versija.

 

Modelyje „NISMO RS", sukurtame panaudojus „NISMO" pasaulinę motosporto patirtį, montuojamas 1,6 litro DIG-T variklis, išvystantis 218 AG (160 kW). Dviem ratais varoma versija su mechanine pavarų dėže išvysto 280 Nm sukimo momentą. „NISMO RS" taip pat gali būti tiekiamas su „Xtronic 4WD" transmisija, kuri išvysto 214 AG (157 kW). 2WD modelių priekinių varančiųjų ratų poroje taip pat montuojamas mechaninis praslydimo diferencialas (LSD). Į standartinę keturiais ratais varomų versijų komplektaciją įeina moderni „Nissan" sukimo momento vektorių koordinavimo sistema ir „Nissan Xtronic" transmisija. Ši modifikacija išvysto 250 Nm sukimo momentą. Ant vairo taip pat yra montuojamos pavarų perjungimo svirtys.

 

Kiti patobulinimai yra susiję su variklio efektyvumo didinimu. Buvo sutvirtinta kėbulo konstrukcija, kuri padidino bendrąjį automobilio standumą, panaudota galingesnė stabdžių sistema su didesniais diskais (lyginant su standartiniais „NISMO" modeliais). Dinaminių patobulinimų paketą vainikuoja specialios spyruoklės ir amortizatoriai.

 

"Mes džiaugiamės naujuoju „NISMO RS" modeliu. „Juke" visada buvo išskirtinis automobilis. Naujoji „NISMO RS" versija įrodo, kad „Nissan" kompanija dar kartą meta iššūkį rutinai ir pirkėjams siūlo kažką originalaus bei unikalaus" sako Taina Erkkilä, „Nissan Nordic Europe" komunikacijos direktorė.