1 MILIJONAS "KIŠKIŲ" / Fakto Autocentras / Naujienos

1 MILIJONAS "KIŠKIŲ"

  • Junginėje Karalystėje pagamintas "Nissan Qashqai" įstojo į milijonierių klubą.
  • Originalusis "crossover" peržengė vieno milijono ribą per rekordiškai trumpą laiką.
  • Jubiliejinis automobilis bus eksponuojamas greta "O2" arenos Londone.

    Sunderland'as, birželio 28, 2011: Šiandien "Nissan Sunderland" gamyklos darbuotojai švenčia - pagamintas milijoninis, "Nissan Qashqai" automobilis - vienas sėkmingiausiai parduodamų, Didžiojoje Britanijoje pagamintų, automobilių.

     

    Pirmasis automobilis nuriedėjo nuo konvejerio prieš ketverius metus, šešis mėnėsius ir dvidešimt tris dienas - 2006 metų gruodžio penktą dieną. Nei vienas Didžiojoje Britanijoje pagamintas automobilis neperžengė vieno milijono ribos per tokį trumpą laiką.

     

    Sidabro spalvos 2.0 litrų dyzelinis, "TEKNA" komplektacijos "Qashqai" bus pastatytas šalia "O2"arenos Londone ir atiteks vienam laimingąjam dalyvausiančiąjam organizuojamoje loterijoje.

     

    Praėjo tik dvi savaitės nuo tos dienos, kai "Nissan Motor Co." prezidentas ir CEO Carlos'as Ghosn'as paskelbė per susitikimą su Jungtinės Karalystės ministru pirmininku David'u Cameron'u, kad naujoji "Nissan Qashqai" versija bus kuriama ir gaminama Jungtinėje Karalystėje. Naujojo automobilio kūrimui Nissan pasirengę investuoti daugiau nei 422 milijonus svarų sterlingų.

     

    „Nissan Qashqai" yra gausiausiai gaminamas automobilis Jungtinėjė Karalystėje. Naujojo „Qashqai" modelio gamyba užtikrins darbo vietas 6,000 žmonių „Nissan" kompanijoje ir Jungtinės Karalystės tiekimo sferoje.

     

    Kevin‘as Fitzpatrick‘as, „Nissan" gamybos vice prezidentas: "Nissan Qashqai" yra fenomenas, garantavęs pasisekimą nuo pat gamybos prieš ketverius su puse metų pradžios. "Qashqai" yra "crossover" tipo automobilių pradininkas, o milijonas pagamintų automobilių yra puikiausias mūsų darbo įvertinimas."

     

    Jungtinės Karalystės ūkio ministras Mark'as Prisk'as: "Qashqai" yra tikras sėkmės įrodymas tiek "Nissan" tiek Jungtinei Karalystei. Sunderland'o, Cranfield'o ir Paddington'o gamyklų darbuotojai turėtų didžiuotis, nes tai yra jų nuopelnas, jog šis automobilis toks populiarus. Džiugiu ir tai, kad remdamiesi savo patirtimi, jie galės kurti ir gaminti naująjį „Qashqai" modelį."

     

    Gamykloje vidutiniškai per dieną pagaminama 1,200 "Qashqai" automobilių. Daugiau nei 80% pagamintų automobilių yra eksportuojami į 97 pasaulines rinkas iš Tyne‘o uosto.

    "Qashqai" yra vienas geriausiai parduodamų automobilių Didžiojoje Britanijoje ir Europoje. Geriausiai "Qashqai" parduodančios rinkos - Jungtinė Karalystė, Italija, Vokietija, Ispanija ir Prancūzija. Automobilis yra gavęs geriausius Vokietijos organizacijos "ADAC" įvertinimus.

     

    "Nissan" Sunderland'o gamykla taip pat gamina „Nissan Note" (mini-MPV) ir "Nissan Juke" - kompaktiškąjį "crossover", o nuo 2013 gamykloje bus gaminamas ir 100% elektrinis „Nissan LEAF".

     

    Vieno milijono ribą "Nissan" Sunderland'o gamykloje yra peržengę šie modeliai - "Nissan Micra" (2.3 milijono automobilių pagaminta nuo 1992 iki 2010) ir "Nissan Primera" (1.4 milijono automobilių pagaminta nuo 1990 iki 2007).

     

    Apie „Nissan" Jungtinėje Karalystėje

    • „Nissan" Sunderland'o gamykla įkurta 1984 metais, gamyba pradėta 1986 metais.
    • Investuota į gamybą nuo atidarymo - 3.3 milijardo svarų sterlingų.
    • Nuo 1986 metų iki šiandien pagaminta daugiau nei šeši milijonai automobilių.
    • 2010 metais 81% produkcijos buvo eksportuota į 97 pasaulines rinkas.
    • Sunderland'o gamykloje dirba virš 5,000 darbuotojų.
    • "Nissan" Europos dizaino centras yra įsikūręs Londone, Paddington'o rajone, ir jame dirba apie 40 darbuotojų.
    • "Nissan" techninės pagalbos centras įsikūręs Cranfield'e, Bedfordshire'o rajone ir jame dirba apie 500 darbuotojų.

    Pagaminta Qashqai per:

     

    2006 metus 3,799

    2007 metus 179,598

    2008 metus 224,989

    2009 metus 198,841

    2010 metus 271,188

    2011 metus 122,865 (iki gegužės pabaigos)