NISSAN" KURIA PIRMĄJĮ „SAVAIME APSIVALANČIO" AUTOMOBILIO PROTOTIPĄ / Fakto Autocentras / Naujienos

NISSAN" KURIA PIRMĄJĮ „SAVAIME APSIVALANČIO" AUTOMOBILIO PROTOTIPĄ

  • „Nissan" bando novatorišką nešvarumus atstumiančių nanodažų technologiją
  • „Nissan Note" pirmasis išbandys dažus, kurie automobilių plovimą gali paversti praeities dalyku
  • „Nissan" inžinieriai Europoje tiria išradimo pritaikymo praktikoje galimybes

Plauti automobilį - ne pats maloniausias užsiėmimas. Be to, jis kainuoja. Todėl „Nissan" ėmėsi bandyti novatorišką dažų technologiją, kuri atstumia purvą, lietaus lašus ir įprastus nešvarumus, todėl vairuotojams plauti savo automobilio gali niekada nebeprireikti.

 

Naujasis „Nissan Note" buvo nudažytas specialiai sukurtais superhidrofobiškais ir oleofobiškais dažais, atstumiančiais vandenį ir riebalus. Taip atsirado pirmasis pasaulyje savaime apsivalantis automobilis.

„Nissan" Europos techninio centro inžinieriai, norėdami įvertinti šių dažų efektyvumą praktikoje ir tinkamumą, per artimiausius mėnesius bandys savaime apsivalantį „Note" įvairiausiomis sąlygomis.

 

„Nissan" yra pirmasis automobilių gamintojas, pritaikantis šią „Ultra-Ever Dry®" technologiją automobilių kėbulams. Tarp dažų ir aplinkos susidaro apsauginis oro tarpelis, kuris neleidžia stovinčiam vandeniui ir kelio purslams palikti ant automobilio paviršiaus nešvarių dėmių.

 

„Savaiminio apsivalymo" technologija „Note" modelyje pritaikoma jau ne pirmą kartą. Automobilio galinio vaizdo kamera jau turi „nuplovimo ir lašelių nupūtimo" funkciją. Panaudojant vandenį ir suspaustąjį orą lęšiai yra automatiškai nuvalomi, kad „Note" saugos jutikliai gerai veiktų bet kokiomis sąlygomis.

Iki šiol danga, kurią platina bei parduoda „UltraTech International Inc®", gerai reagavo į tokius įprastus veiksnius kaip lietus, purslai, šalna, šlapdriba ir stovintis vanduo. Nors šiuo metu nėra planų paversti šią technologiją modelio standartinės įrangos dalimi, „Nissan" toliau svarstys galimybes ateityje naudoti šią dangą kaip papildomai užsakomą pasirinkimą.

 

Geraldine Ingham, vyriausioji „Nissan Note" rinkodaros vadovė, sako: „Nissan Note" yra kruopščiai suprojektuotas siekiant pašalinti iš vairavimo proceso bet kokią įtampą.„Nissan" inžinieriai nuolat ieško naujų būdų, kaip palengvinti šeimų buitį.

 

Mes stengiamės rasti būdus, kaip išspręsti kasdienes mūsų klientų problemas, ir visada mielai bandysime naujas, modernias technologijas, tokias kaip ši nepaprasta danga."

 

Naujasis Nissan Note jau ir taip nestokoja naujoviškų technologijų, kurių pagalba vairavimas tampa sausgesnis. „Nissan Safety Shield" paketą sudaro tokios funkcijos kaip įspėjimas apie išvažiavimą iš eismo juostos, aklosios zonos stebėjimo / įspėjimo ir judančių objektų aptikimo sistemos. Šį unikalų paketą vainikuoja 360° aplinkinio vaizdo sistema, veikianti su unikalia savaime nusivalančia galine kamera - ši inovacija sukėlė tikrą revoliuciją  visame B segmente.

 

Naujojo „Note" automobilio esminis tikslas - B segmentui pasiūlyti aukščiausios klasės technologijas ir veržlų dizainą, pritaikyti novatoriškas idėjas visuose dizaino ir inžinerijos sprendimuose.

 

Visą informaciją apie naująjį „Nissan Note" rasite apsilankę adresu: http://newsroom.nissan-europe.com/lt.